Circulaire houtketen stad Den Haag

De gemeente Den Haag heeft ons gevraagd om een ketenanalyse te doen van het hout dat vrij komt uit de stad. Om vervolgens op basis hiervan een plan op te stellen hoe ze stap voor stap toe kunnen werken naar een Circulaire houtketen waarin hout uit de stad terugkomt in producten, van hout, voor de stad Den Haag.

Plennid heeft elke schakel in de keten geïnterviewd en zorgvuldig geanalyseerd. Op basis hiervan is een visuele keten van de huidige situatie geschetst. Hierdoor werden de korte en lange termijn kansen zichtbaar. Deze zijn tevens visueel gemaakt en met heldere praktische stappen onderbouwd.

Project

In opdracht van de gemeente Den Haag is een houtketen ontwikkeld waarin de jaarlijks geoogste bomen hoogwaardig worden toegepast.

Toegepast

Een levenscyclusanalyse (LCA) gedaan van de huidige houtketen om vervolgens met een korte en lange termijn implementatie plan de keten te sturen naar een circulaire houtketen die in toegespitst op een zo hoogwaardig mogelijke verwaarding van haagse hout.

Resultaat

Het advies biedt een korte en lange termijn doelstelling in combinatie met keuzes voor implementatie. Door middel van zorgvuldige ketenregie, uitgevoerd door een krachtige ketenregisseur, kan het plan verder gerealiseerd worden.

Specialisten

Niek Franken - Oprichter/Eigenaar Plennid
+31 10 333 0475 | niek@plennid.com
Niek Franken
+31 10 333 0475 | zinzi@plennid.com
Zinzi Stasse
Contact

Circulair Houtketen plan

Plennid laat zien hoe je met de Circulaire houtketen een positieve sociale, ecologische en economische impact kan realiseren.

Door efficiënt gronstofmanagement zorgen wij voor een zo hoogwaardig mogelijke opwaardering van het hout dat vrijkomt binnen gemeentes.