Skip to main content

Hout past goed in het plaatje van de circulaire economie. Er is dan ook reeds een stijgende vraag zichtbaar naar deze hernieuwbare grondstof. Een groot deel van dit hout wordt momenteel nog geïmporteerd, terwijl er bij regulier onderhoud en door duurzaam bosbeheer in Nederland een grote hoeveelheid geschikt hout vrijkomt. Op dit moment wordt dit hout in grote mate laagwaardig benut. Dit kan anders, want het hout is vaak nog geschikt voor hoogwaardige toepassingen.

Dit ziet de markt gelukkig ook: hout van Nederlandse bodem moet beter benut worden. Daarom focussen we ons in deze workshop op het organiseren van de Nederlandse houtketen door middel van digitalisering, om zo voor iedere m3 hout de juiste hoogwaardige toepassing te vinden.

Binnen deze materiaalketen zijn er verschillende schakels die bijdragen aan het verwaarden van het Nederlandse hout. Waarbij ze elk een andere stap in de waardecreatie hebben. Kun jij deze schakels bedenken? Krijg je deze schakels op elkaar afgestemd? En wie heeft dan de verantwoordelijkheid of het eigendom?

Interactieve workshop

Tijdens de workshop gaan we in op zowel kansen als uitdagingen die wij tegen zijn gekomen in onze werkzaamheden de afgelopen jaren. En we vragen jou om actief mee te denken.

Voor wie

Overheden en beleidsmakers die grondstoffen willen behouden en op zoek zijn naar lokale grondstofketens. Aannemers en verwerkers die (willen gaan) werken met hout en lokale grondstoffen. De workshop is ook voor de gepassioneerde ondernemers die ambacht terug willen brengen.

Details

Donderdag 10 februari

09:30u – 11:30u

Op locatie, in Hendrik-ido-Ambacht

Aanmelden kan via De Week van de Circulaire Economie

2 Comments

  • Nice post i like it 100 %. I learn something new and challenging on sites I stumbleupon on a daily basis. Its always helpful to read through articles from other writers and use something from their web sites.

  • This is the perfect blog for anyone who wishes to find out about this topic. You understand so much its almost hard to argue with you (not that I actually would want toÖHaHa). You definitely put a brand new spin on a topic that has been discussed for many years. Excellent stuff, just great!