Skip to main content

Wilt u samen met andere ondernemers een keten opzetten om te komen tot een circulair product of dienst? Vanuit de subsidie Circulaire ketenprojecten (CKP) kunnen wij u hierbij ondersteunen. Voor het opzetten van een ketenproject is een subsidiebedrag tot €120.000,- beschikbaar!

Waarom een procesbegeleider inschakelen?

Om te komen tot een keten is kennis, samenwerking en vertrouwen tussen partijen nodig. Dat gaat niet vanzelf. Het inhuren van een procesbegeleider met de juiste circulaire ervaring is daarom door RVO als een verplicht onderdeel van deze subsidie gesteld. Deze verplichting is echter geen last. Onze klanten zien onze procesbegeleiding juist als pluspunt voor circulaire keten projecten. De specialisten die deze processen begeleiden zijn ervaren in het opstarten en versoepelen van de samenwerkingen. Zij fungeren als lijm tussen de ketendeelnemers en als projectmanager met een onafhankelijke positie. Zo zorgen zij dat de partijen scherp blijven en de vaart erin houden.

Hoe gaat dat in zijn werk?

Bij het verkrijgen van de subsidie zal Plennid optreden als procesbegeleider. Het fijne aan de CKP-regeling is dat deze dienst volledig valt onder de subsidiabele kosten. Dit betekent dat de kosten gefinancierd worden vanuit de verkregen subsidie. Wij gaan voor uw keten aan de slag met onze standaard CKP-aanpak waarmee we het proces van begin tot eind in goede banen leiden. Mocht u meer begeleiding nodig hebben dan is dat altijd mogelijk. Op basis van een intakegesprek bepalen wij op voorhand welke activiteiten, zoals onderzoek of (eind)rapportage, naast onze standaard aanpak nodig zijn.

Over Plennid.

Plennid is een adviesbureau dat zich focust op het halen van meerwaarde uit grondstoffen. Wij geven praktische invulling aan uw circulaire visie en ambities. Onze circulaire specialisten onderzoeken verwaardingsroutes voor uw reststromen, adviseren over efficiënt grondstoffenmanagement en bouwen aan circulaire grondstofketens. Onze rol als procesbegeleider van circulaire ketenprojecten is één van onze diensten binnen de circulaire economie waarmee we de afgelopen jaren ruime ervaring opgedaan hebben.

 

 

Meer weten over onze rol als procesbegeleider en de tarieven voor 2024 in zien?
Download  dan onze brochure via de onderstaande knop.

Procesbegeleiding Circulaire Ketenprojecten

Procesbegeleiding Circulaire Ketenprojecten

Stuur document

Wij deden dit al voor: