Projectleider duurzaamheid

Voor gemeente Rotterdam zijn wij op zoek naar een Projectleider Duurzaamheid. Sinds 2016 werkt de gemeente aan de opgave ‘Groene Groei’; vooruitgang die klimaatvriendelijker, beter voor het milieu en op een circulaire gedachte gebouwd is. Een opgave waar wij 100% achter staan en waar wij graag ons steentje aan bij dragen. Wij doen dit met onze partner (tevens raamovereenkomsthouder van de Maasstad) Interpro. Dit zorgt voor een sterke combinatie: Ruime ervaring met grootstedelijke gebiedsontwikkeling (Interpro) en specialistische kennis van oplossingen binnen de verschillende duurzaamheidsthema’s (Plennid). Klinken deze samenwerkingen (“Plennid+”) jou als muziek in de oren? Lees dan snel verder en reageer!

Word jij onze nieuwe grondstoffenmanager?

(Sluitingsdatum: Woensdag 27 juli 2022)

Rotterdam | Parttime

Wat jij als Projectleider Duurzaamheid gaat doen

Jij bent verantwoordelijk voor het maken van de integrale duurzame gebiedsstrategie, onderdeel van het programma ‘Duurzaamheid in Gebiedsontwikkeling’ (DGO) van de gemeente. Alles wat enigszins met duurzaamheid en gebiedsontwikkeling te maken heeft, komt op jouw bord terecht. Door in control te zijn, kom jij tot een inhoudelijk compleet en gedragen eindproduct. Je stemt wekelijks af met de programmamanager en daarnaast ben je verantwoordelijk voor het maken en samenbrengen van diverse themakaarten samen met de (duurzaamheid)experts. Het is ook jouw taak om prototypes voor de gebiedsstrategieën te vertalen naar een bruikbare instrumenten, door bijvoorbeeld samen te werken met een GIS-expert en het digitale spoor verder uit te werken.

Maar denk ook hieraan:

Jij bent degene die een strakke planning borgt en de leiding heeft over de werkgroep. Ten slotte houd je in alle werkzaamheden rekening met de invloed en samenhang die politiek bestuurlijke bewegingen binnen de gemeente op het werk hebben.

Wat verwachten we van jou

Je bent een ervaren projectleider met goede kennis van zowel duurzaamheid als gebiedsontwikkeling. Resultaatgerichtheid is daarbij heel belangrijk. Je bent betrokken, toont leiderschap en weet jouw enthousiasme over duurzaamheid over te brengen op je collega’s.

En nog een paar harde eisen:

  • Je beschikt over minimaal een afgerond hbo-opleiding in het ruimtelijk domein vergelijkbaar met architectuur, landschapsarchitectuur, planologie, bouwmanagement;
  • Je hebt kennis op tenminste twee van de vier duurzaamheidsthema’s: energietransitie, circulaire economie, klimaatbestendige stad en gezonde leefomgeving. Dit is aantoonbaar doordat je zowel kansen als uitdagingen kan signaleren.
  • Je hebt minimaal 5 jaar ervaring als projectleider bij projecten met minimaal 5 stakeholders;
  • Je hebt minimaal 2 jaar ervaring met het werken bij een overheidsorganisatie in de afgelopen 5 jaar.

Kennis van de regio Rotterdam-Rijnmond, een afgeronde wo-opleiding, kennis van grootstedelijke duurzame gebiedsontwikkelingen en ervaring binnen een gemeentelijke omgeving (100.000+ inwoners) zijn een pré.

Wat bieden wij?

Een enthousiast team

De kans om deel uit te maken van een jong, gezellig en ambitieus team binnen een snelgroeiende impact organisatie.

Groei & Begeleiding

Een steile learning curve met regelmatig feedback en proactieve begeleiding van je leidinggevende. Er is bovendien altijd ruimte om nieuwe uitdagingen aan te gaan.

Zelfstandigheid & Flexibiliteit

Veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Flexibele dagindeling en diverse leuke opdrachtgevers.

Goede voorwaarden

Veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Flexibele dagindeling en diverse leuke opdrachtgevers.

Interesse?

Herken jij jezelf als deze projectleider met een passie voor duurzaamheid? Dan zijn wij op zoek naar jou!
Mail ons je cv* en motivatie, Als je vragen hebt naar aanleiding van deze vacature, bel ons gerust.

 

*Heb je geen up-to-date CV paraat? Gebruik onze handige CV tool om deze stapsgewijs op te stellen! Invullen kan via onderstaande knop.