(EMVI-)planschrijver circulariteit

Jij bent een schrijver met een passie voor duurzaamheid! 

Als (EMVI-)planschrijver circulariteit ben jij verantwoordelijk om de meest gecompliceerde circulaire ketens te ontdekken én te vertalen in bondig geschreven plannen.

Word jij onze nieuwe grondstoffenmanager?

Functiebeschrijving

Hendrik-Ido-Ambacht | 32-40 uur


De projecten waar jij aan werkt variëren van EMVI-plannen voor aannemers (doorlooptijd gemiddeld 6-8 weken) tot aan ketenanalyses voor de overheid (doorlooptijd gemiddeld 4-6 maanden). De projecten zijn divers maar hebben allen dezelfde aanpak en hetzelfde doel; van een leeg vel papier toewerken naar een plan waarin de boodschap goed overkomt en waarmee de beoogde impact behaald wordt. Om de projecten succesvol af te ronden dien je;

  • intensief contact te hebben met de opdrachtgever en daarom waar nodig ook op locatie te zijn;
  • onderzoek te doen naar circulaire toepassingen in de markt;
  • verbindingen te leggen om te komen tot nieuwe, creatieve oplossingen;
  • deadlines die je zelf hebt vastgelegd goed te managen door zowel interne als externe (opdrachtgevers) aan te sturen;
  • de behoefte van de opdrachtgever en de ‘gevoelige snaar’ van de doelgroep vertalen naar het project en de plannen die je schrijft;

Naast het tekstuele gedeelte zorg jij ook voor de juiste vormgeving, aanvullende illustraties en data. Ook organiseer je reviews en je herschrijft de plannen als er wijzigingen zijn.

Wie ben jij?

Schrijfvaardig

Voor jou zijn goed leesbare tekststructuren vanzelfsprekend. Je bent nauwkeurig en streeft bij het schrijven van rapporten altijd naar de hoogst mogelijke kwaliteit. Je kunt je uitstekend uitdrukken in woord en geschrift en hebt een zeer goede beheersing van de Nederlandse taal.

Analytisch

Jij bent sterk in het onderscheiden van hoofd- en bijzaken en het scannen van informatie op hoofdlijnen of relevante details. Je stelt slimme vragen en krijgt snel de antwoorden die je nodig hebt.

Inventief

Binnen de kaders waarin je werkt ben je creatief, vernieuwend, proactief en oplossingsgericht. Je bent in staat deze oplossingen snel te beoordelen op haalbaarheid en effectiviteit.

Communicatief

Je vindt het leuk om de spin in het web te zijn door zowel opdrachtgevers (overheid en aannemers) als ketenpartners aan je te binden en mee te nemen in het proces. In de omgang met anderen ben je toegankelijk, transparant en verbindend.

Zelfstandig

Je kunt goed overzicht houden en schept eenvoudig orde in de chaos. Je kunt je tijd goed managen en weet precies waar je staat in het proces. Daarnaast weet je jezelf goed te verkopen.

HBO/WO AFGESTUDEERD

Je bent in bezit van een HBO / WO diploma. Je hebt een relevante opleiding Nederlands, communicatie, bedrijfskunde of iets vergelijkbaars afgerond. Ervaring of een sterke affiniteit met de circulaire economie is een pré.

Wat bieden wij?

Een enthousiast team

De kans om deel uit te maken van een jong, gezellig en ambitieus team binnen een snelgroeiende impact organisatie.

Groei & Begeleiding

Een steile learning curve met regelmatig feedback en proactieve begeleiding van je leidinggevende. Er is bovendien altijd ruimte om nieuwe uitdagingen aan te gaan.

Zelfstandigheid & Flexibiliteit

Veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Flexibele dagindeling en diverse leuke opdrachtgevers.

Goede voorwaarden

Veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Flexibele dagindeling en diverse leuke opdrachtgevers.

Heb je interesse?

Herken jij jezelf als goede planschrijver met een passie voor duurzaamheid? Dan zijn wij op zoek naar jou!
Mail ons je cv* en motivatie, waarbij je ook vertelt wie jij bent. Als je vragen hebt naar aanleiding van deze vacature, bel ons gerust.

Heb je geen up-to-date CV paraat? Gebruik onze handige CV tool om deze stapsgewijs op te stellen! Invullen kan via onderstaande knop.