https://www.youtube.com/watch?v=biy0K-thKzc

Maak kennis met het

team van Plennid

De visie van Plennid

Bij Plennid werken we aan een wereld waarin we de draagkracht van de natuur niet overschrijden. Een wereld waarin, ondanks een toenemende bevolkingsgroei, we ons geen zorgen hoeven te maken over ons eigen grondstoffenbehoeften of die van toekomstige generaties. Een wereld waarin geen onduidelijkheid bestaat over de herkomst van grondstoffen en waar partijen niet belemmerd worden in hun keuzes door ketenafhankelijkheid. Omdat ketentransparantie de standaard is en daarmee de ketens in staat zijn om decentraal hun werk op te pakken. Kortom, wij geloven in een wereld waar grondstoffen dusdanig geregisseerd worden dat deze altijd in overvloede beschikbaar zijn.

 

Daarom willen wij aanjager zijn van de grondstoffenrevolutie waarin 100% van de grondstoffen in elke situatie hoogwaardig toegepast wordt.

 

Kom je bij ons over de vloer, reken dan op veel energie, passie en innovatiekracht. Een niet lullen maar poetsen mentaliteit, het is tijd om te doen.

ORGANISATIES VAN DE TOEKOMST MANAGEN NAAST HUN GELD EN MENSEN, OOK HUN GRONDSTOFFEN.

Team Plennid

Kees van Rengs - Oprichter/Eigenaar Plennnid
Oprichter/ Eigenaar

Kees van Rengs

Kees heeft een natuurlijke en intrinsieke motivatie om mensen te verbinden en waardevolle samenwerkingen op te zetten. Door zijn enthousiasme en onuitputtelijke energie weet hij stakeholders te overtuigen om richting een duurzaam en circulair business model te bewegen. 

Hij heeft zijn zakelijke en bedrijfskundige kwaliteiten opgedaan gedurende zijn tijd bij de Rabobank en dit samen met Niek weten te combineren met de ecologische en sociale impact van een bedrijf runnen. 

Plennid is het resultaat van Kees zijn overtuiging dat het anders moet maar nog belangrijker, anders kan. 

Zijn motto: “You can. End of story.” Past hij daarom dagelijks toe in zijn business en privé leven.
Niek Franken - Oprichter/Eigenaar Plennid
Oprichter/ Eigenaar

Niek Franken

Niek heeft jarenlange ervaring met het organiseren en beheren van internationale logistieke ketens. Inmiddels 8 jaar terug heeft hij ervoor gekozen om deze ervaring in te zetten voor de ontwikkeling van circulaire modellen. Zo weet hij inmiddels iedere keten te sluiten en haalt hij veel plezier uit het oplossen van verschillende circulaire uitdagingen. Naast zijn werkzaamheden als gedreven adviseur neemt hij als oprichter en eigenaar de rol binnen Plennid in om de juiste strategische en tactische stappen te zetten. Het vinden en benutten van waardevolle partnerschappen, kansen vertalen in concrete acties en het vormen van een toekomstgerichte organisatie zijn zaken die hem dagelijks bezig houden.
LCA Specialist Kyra Verrips
LCA Specialist Organische Reststromen

Kyra Verrips

Kyra heeft zich de afgelopen jaren gespecialiseerd in duurzaamheid binnen het bedrijfsleven. Zij heeft de Master Sustainable Business & Innovation afgerond met een onderzoek in organisatieverandering naar de implementatie van circulaire businessmodellen. Met haar passie voor circulariteit heeft zij haar plek bij Plennid gevonden als onderzoeker op het gebied van levenscyclusanalyses in organische reststromen. De combinatie van haar ambitieniveau en kritische blik zorgt ervoor dat ze een vraagstuk tot op het bot uitpluist. Plennid geeft Kyra de kans en ruimte om haar bedrijfskundige kennis in een jasje te hangen van duurzaamheid. Naast haar professionele passie voor circulariteit, past zij het duurzaam denken ook toe in haar dagelijks leven.
Lisa Hoogeveen, adviseur circulaire ketens bij Plennid, afgestudeerd aan de TU Delft
Adviseur Circulaire Ketens

Lisa Hoogeveen

Lisa heeft zich als analytisch ontwerper gespecialiseerd in circulair product design en circulaire business modellen. Ze heeft de Master Design for Interaction aan de Technische Universiteit Delft afgerond met een strategie voor circulaire keukenapparatuur. Haar ambitie is om waarde te creëren in systemen en ketens door gebruik te maken van creatieve strategieën, kwalitatief onderzoek en samenwerking.

Met haar passie voor circulariteit en haar groene vingers heeft zij een plek bij Plennid gevonden als adviseur op gebied van circulaire waardeketens. Het benutten van lokale kringlopen en duurzaam denken past zij dagelijks toe.

Biobased Business Developer

Lars van Beusekom

Als Biobasedcirculair business developer focus ik me op business ideeën binnen de groene cirkel binnen de circulaire economie. Dit betekent dat ik me bezighoud met verdienmodellen die gebaseerd zijn op materialen die voorkomen in de natuur en waar geen synthetisch proces aan te pas komt, denk aan; hout, hennep, vlas, bermmaaisel, bio-composieten ect. Door het toepassen van mijn ervaring met ecologisch bouwen en mijn commerciële kennis kan ik inzicht geven in de mogelijkheden van verdienmodellen voor biobased materialen. Zo draag ik bij aan oplossingen richting de transitie naar de circulaire economie.

Mijn taken:
- Toepassen van BMC
- Netwerken binnen de duurzaamheidssector
- Inzicht bieden in de biobased market
- Op de hoogte blijven van trends en ontwikkelingen in de biobased sector
- Het verbinden van mensen uit het netwerk
- Het meedenken over biobased oplossingen
- Kennis delen over biobased bouwmethodes

Specialisten

Sociale & Duurzame Innovatie

Zinzi Stasse

Met ‘business as usual’ gaan we een circulaire economie nooit halen. Nieuwe manieren van denken, handelen en samenwerken zijn nodig. Samenwerken in de keten, samenwerkingen tussen bewoners, overheden, marktpartijen en kennisinstellingen. We hebben elkaar nou eenmaal nodig. Als netwerkregisseur breng ik partijen samen en richt ik een proces in waarin gezamenlijk wordt toegewerkt naar een gedeelde ambitie. Ik put kracht uit methodieken zoals design thinking, veranderkunde en netwerkregie. In het proces heb ik oog voor verschillende belangen, maar is het soms ook noodzakelijk om organisaties en mensen uit hun comfortzone te trekken om echt verschil te maken en gewenste resultaten te behalen. Daarnaast pleit ik voor het verhogen van de “funfactor” in transitie-opgaven. Lerend experimenteren en inspiratie van buitenaf, zijn cruciaal. Het blijft toch mensenwerk…
Circulair Inkopen & Aanbesteden

Niels Deijkers

Niels is enorm gedreven om voor zo veel mogelijk inkoopvraagstukken een circulaire oplossing te vinden! Zijn expertise op inkoopmanagement, publieke (Europees aanbesteden) -en private inkoopprocessen en contractmanagement helpt aanbestedende diensten, inkopers én inschrijvers om circulaire oplossingen uit te vragen of juist aan te bieden. Met zijn ervaring binnen de overheid weet hij in welke context afwegingen gemaakt worden. Vanuit de leverancierszijde is hij bekend met de belangen en de uitdagingen om in een goede circulaire inschrijving te kunnen voorzien. Niels weet met zijn optimisme en integriteit een sfeer van goed vertrouwen te creëren. Tijdens trainingen en presentaties kan hij op overtuigende wijze deelnemers enthousiast maken over circulair inkopen en aanbesteden.
Transitie & Stakeholder Management

Josee van Linschoten

Business Developer

René Schmitt

René krijgt energie van innovatie en strategisch puzzelwerk. Hij heeft ervaring als ondernemer, sales manager en vastgoedontwikkelaar. Naast zijn activiteiten voor de haven van Rotterdam zet hij zich graag in als business developer voor Plennid. Geïnspireerd door de successen van Plennid heeft hij de drive ontdekt om duurzaamheid boven aan de agenda te zetten. 'Jaren geleden ben ik Kees en Niek tegen het lijf gelopen en heb hen zien groeien in een markt die compleet nieuw is. Ik vind het ontzettend knap wat zij in zo'n korte tijd voor elkaar hebben gekregen. Ik help ontzettend graag mee om Plennid naar de hoogte te laten stijgen waar zij thuis hoort.'
Consultant Organische Reststromen

Nadeche Seugling

Management

Partner & Management Adviseur

Jos Hezemans

Partner & Management adviseur

Eric Franken

Werken bij

Plennid is altijd op zoek naar nieuw talent en staat open voor jouw sollicitatie.
Solliciteren

Meer weten? Ga eens met ons in gesprek.